OSIPANJE KADROVA

Zastupnik u Parlamentu FBiH Senad Mašetić napustio SDA

Doktor stomatologije Senad Mašetić je dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf

Mašetić je u pismenoj formi dostavio Općinskom odboru SDA Gornji Vakuf izjavu o istupanju. Printscreen

A. J.

2.3.2021

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Senad Mašetić napustio je Stranku demokratske akcije (SDA), piše portal PRESS.

Mašetić je u pismenoj formi dostavio Općinskom odboru SDA Gornji Vakuf izjavu o istupanju iz SDA ističući kako su razlozi napuštanja SDA moralne prirode i da su “dobro poznati” organima SDA.


Ovim je nastavljeno kontinuirano osipanje visoko pozicioniranih funkcionera SDA koji se ne slažu s načinom vođenja i pravcem u kojem ide politika SDA.


Doktor stomatologije Senad Mašetić je dugogodišnji predsjednik Općinskog odbora SDA Gornji Vakuf, a kako saznaje PRESS, pored njega veliki broj članova iz Gornjeg Vakufa okrenuo je leđa SDA.


Dok se visoko pozicionirani funkcioneri distanciraju od destruktivne politike SDA, u toj stranci kao po običaju zabijaju glavu u pijesak i odbijaju preuzeti odgovornost za katastrofalni rezultat na prošlogodišnjim izborima, ali i teško stanje u koje je dovela Bosnu i Hercegovini isporučivanjem svih kontrolnih mehanizama Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku zarad nekoliko pozicija u vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.