O MIGRANTSKOJ KRIZI

U Bihaću danas hitna sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH: Ko i zašto finansira migrante?

Predsjednik Komisije Damir Mašić potvrdio je u srijedu kako su na sastanak u gradu na Uni pozvani relevantni dužnosnici svih nivoa vlasti u BiH.

Migranti. Avaz arhiv

Piše: D. Hadžović

14.1.2021

Sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH danas se održava u Bihaću. Tema današnje sjednice bit će upravo migrantska kriza s kojom se suočava Bosna i Hercegovina, a kojom je posebno teško pogođen Unsko-sanski kanton u kojem je smještena većina migranata.


Migrantima putem Western Uniona transferiran iznos od 5.880.723,26 KM

Podsjetimo, članica Komisije, zastupnica SBB-a Sanela Prašović Gadžo jučer je na svom Facebook profilu objavila kako je pripremila podatke da je migrantima putem Western Uniona transferiran iznos od ukupno 5.880.723,26 KM iz Pakistana, Afganistana, Maroka i Iraka, koje će prezentovati na današnjoj sjednici.

Predsjednik Komisije Damir Mašić potvrdio je u srijedu kako su na sastanak u gradu na Uni pozvani relevantni dužnosnici svih nivoa vlasti u BiH.


Posjeta migrantskom kampu Lipa

- Pozvali smo predstavnike Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Službe za poslove sa strancima, kao i Granične policije. Također, očekujemo dolazak predstavnika Federalne uprave policije, te predstavnika Vlade Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća, kao i mnogih ostalih aktera i učesnika u ovom procesu - kazao je Mašić.

Sastanku će najvjerovatnije prethoditi i posjeta lokalitetu Lipa kod Bihaća, odnosno uređenoj parceli sa vojnim šatorima, gdje je iz onog što je ostalo od obližnjeg prihvatnog kampa, izmješteno više stotina migranata i izbjeglica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.