REAKCIJA

Čolpa: Dodik, Izetbegović, Čović i Komšić vrijeđaju inteligenciju građana

Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara su jedine turističke agencije i luksuzni autosalon, koji su za sada nepogođeni posljedicama COVID 19 krize

Nihad Čolpa. Agencije

A. Ka.

4.1.2021

Zastupnik u Predstavničkom domu FBiH, Nihad Čolpa oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao na odgovornost Vijeće ministara BiH.


Turističke agencije i luksuzni autosalon

- Raduje me da se član Predsjedništva BiH Željko Komšić sjetio da pored veoma efikasnih imenovanja kadrova na egzotične DKP destinacije i održavanje voznog parka, za Predsjedništvo BiH možda postoji još nešto u opisu posla i briga, kao što je državna strategija imunizacije stanovništa. Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara su jedine turističke agencije i luksuzni autosalon, koji su za sada nepogođeni posljedicama COVID 19 krize. U vrijeme kada država tone u ekonomsku depresiju institucije Predsjedništva i Vijeća ministara nisu u stanju izvršavati svoje elementarne dužnosti poput upravljanja vanjskom, zdravstvenom, sigurnosnom i migracionom politikom.

Državna vladajuća četvorka

Državna vladajuća četvorka (Dodik, Izetbegović, Čović i Komšić) vrijeđa inteligenciju građana tako što u javnom prostoru svakodnevno raspravljaju i zgražavaju se sami sebi i postupcima kadrova koje su sami imenovali. Onako kako je vladajuća četvorka sjela i dogovorila formiranje Vijeća ministara, tako treba sjesti i dogovoriti nabavku prijeko potrebnih vakcina. Građanima je preko glave dvorskih intriga bh. oligarhije koje se odvijaju u javnom prostoru, dok su međusobni odnosi iza javne pozornice dosta topliji, čemu u prilog ide i zajedničko formiranje vlasti na državnom nivou i Kantonu Sarajevo, stoji u objavi Čolpe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.