OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Cibra ponovo osuđen zbog laži o Radončiću

Obavezan je na isplatu naknade štete u iznosu od 500,00 KM i troškova sudskog postupka od 1.505,00 KM zbog iznošenja lažnih navoda o Fahrudinu Radončiću na portalu bliskom Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću, Faktor.ba

Cibra: Iznio neistine o lideru SBB-a. Arhiv

Piše: N. V.

16.10.2020

Općinski sud u Sarajevu donio je još jednu presudu u korist predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH protiv Armina Cibre, koji se u Sarajevu lažno predstavlja kao pisac pamfleta o Fahrudinu Radončiću. 

Presudom broj 65 0 P 721833 18 P, tuženi Cibra obavezan je na isplatu naknade štete u iznosu od 500,00 KM i troškova sudskog postupka od 1.505,00 KM zbog iznošenja lažnih navoda o Fahrudinu Radončiću na portalu bliskom Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću, Faktor.ba.  

U obrazloženju presude, sud je ocijenio da je Cibra iznosio neistine o predsjedniku SBB-a kada je tvrdio da on stoji iza požara u kojem su zapaljena vozila tuženog i njegove porodice, jer je napisao knjigu o Radončiću i jer je svjedok Tužilaštva BiH u predmetu ubistva Ramiza Delalića Ćele. 

-Tuženi je na ovaj način oklevetao tužitelja, jer za prednje tvrdnje sudu nije ponudio dokaze da su istinite - navodi se u presudi.

Ovo je treća presuda koju je u posljednju godinu Fahrudin Radončić dobio protiv Armina Cibre.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.