ŽESTOK OKRŠAJ

Konaković objavio da se na Ilidži projekti završavaju "noseći na kafu", Memić mu poručio da laže i da je biljka bez pameti

Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini, naveo je Memić

Piše: Avaz.ba

2.10.2020

Konaković i Memić: Međusobne optužbe bivših stranačkih kolega. Arhiv

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković objavio je status na Facebooku u kojem je obznanio da mu je jedan investitor kazao da se u općini Ilidža "projekti završavaju, noseći na kafu ljudima iz općinskih službi".

- Imao sam sastanak jučer sa investitorom koji nije iz BiH. Pozvao me iz čista mira, nikad ga prije toga nisam vidio. Pitao me kako može pomoći Narodu i pravdi. Rekli smo mu ono što svima kažemo, da neće imati nikakve beneficije ako nam pomogne, a podržat ćemo sve njegove investicije isto i ako nam ne pomogne. Sve u okvirima zakona. Rekao mi je nakon toga razlog zašto želi da pomogne. Kaže da je u fazi realizacije jednog projekta na Ilidži. Čovjek koji mu vodi poslove, državljanin BiH, rekao mu je da bi bilo dobro da malo sačeka.


Kaže da će, ako sad krenu u realizaciju, morati odnijeti “na kafu” ljudima koji vode procese na Ilidži, a ako sačeka i ako mladi kandidat Naroda i pravde pobijedi, neće davati nikome “na kafu”, a ubijeđen je da će administracija profesionalno i brzo odraditi svoj posao. Zato od novembra, ako Bog da, na Ilidži načelnik koji ne uzima “na kafu”, a radi svoj posao stručno i pošteno – napisao je Konaković na Facebooku.

Ubrzo je stigao odgovor načelnika Ilidže Senaida Memića.


- A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke bez mišljenja i pameti koji odjednom postadoše eksperti za sve.

- Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska, zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja također krivično djelo.


Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža.


Insistiranjem na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vijećnika i načelnika traju četiri godine.


Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate, što lažete?!


Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove, tužio bih vas, ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas da prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.


Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini! - naveo je Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.