OPĆA BOLNICA

Gavrankapetanović: Pacijenti su umirali, a moglo im se pomoći prije nekoliko mjeseci

Dugoročno ćemo posljedice zatvaranja zdravstvenog sistema osjetiti, kazao Gavrankapetanović

Gavrankapetanović: Nismo nikada do kraja zadovoljni. N. Ajnadžić

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

18.9.2020

Odgovarajući na pitanja novinara nakon današnje prezentacije rada Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", v. d. direktora ove institucije Ismet Gavrankapetanović istakao je kako je put pacijenta sada puno bolji nego ranije, kao i trijaža.

- Nismo nikada do kraja zadovoljni. Kada budemo to znači da tu stajemo. Za ovaj način rada obratili smo se Vladi, Zavodu zdravstvenog osiguranja i Ministarstvu, dobili smo novi aneks ugovora koji smo prihvatili. Sada trošimo za sedmicu ono što smo ranije za mjesec - istakao je Gavrankapetanović.

Dodao je da žele još bolje i kvalitetnije raditi te da im je zato potrebna finansijska pomoć.

- Ovaj dio posla koji radimo mora biti izvan politike. Mi pomažemo građanima Sarajeva i želimo to. Pacijenti su umirali, a moglo im se prije nekoliko mjeseci pomoći. Dugoročno ćemo posljedice zatvaranja zdravstvenog sistema osjetiti. Ovo mora biti čist odnos ljekara, medicinskih sestara prema pacijentima. Jedino je to način - naglasio je Gavrankapetanović.

Istaknuto je da Opća bolnica ima dobru komunikaciju sa svim zdravstvenim ustanovama te da i taj dio značajno bolje funkcionira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.