OGLASIO SE NA FACEBOOK-U

Čolpa: Bakalar i Cikotić-Selimović u službi Komšića i njegovih sponzora

Veza Aide Cikotić-Selimović i vrha DF-a je čaršijska javna tajna, i to najbolje govori o opredijeljenosti Komšića i njegovih sponzora, naveo Čolpa

Čolpa: Veza između Bakalara i Komšića je svima poznata. Arhiv

Avaz.ba

5.8.2020

Predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Nihad Čolpa oglasio se danas na Facebooku statusom: Bakalar i Cikotić Selimović u službi Komšića i njegovih sponzora.

- Želim upoznati javnost da Centralna izborna komisija BiH kojom predsjedava Željko Bakalar, inače bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića ni nakon četiri dopisa nisu nam dozvolili uvid u dokumente i Odluku kojom je ovjerena koalicija DF-GS, te na taj način sprečavaju podnošenje žalbe Apelacionom odjelu Suda BiH na Odluku o ovjeri koalicije DF-GS.

Iako moje ime piše u većini dokumenata na osnovu kojih je druga osoba upisana u sudski registar, sudija Aida Cikotić-Selimović dozvolila mi je kratki uvid u dokumentaciju, ali bez mogućnosti kopiranja dokumentacije. Prethodnih dana dva pravna tima podnijela su zahtjev za kopiranje dokumentacije, ali im to nije dozvoljeno.

Obrazloženje je da je kolektivni odmor zbog kojeg ne radi referent za kopiranje. Podsjetiću da je kolektivni godišnji odmor na Općinskom sudu bio i kada je donesemo Rješenje na osnovu kojeg je izvršen upis u sudski registar. Dakle, za vrijeme kolektivnog odmora sudija Aida Cikotić Selimović donio je Rješenje, neko je isprintao, kopirao i ovjerio dokumentaciju za nepunih pet dana, dok mogućnost samo kopiranja dokumentacije ne postoji za stranu koja želi uputiti žalbu ni za dvadeset dana.

Veza između Bakalara i Komšića je svima poznata, a veza Aide Cikotić-Selimović i vrha DF-a je čaršijska javna tajna, i to najbolje govori o opredijeljenosti Komšića i njegovih sponzora iz dijela tajkunskih struktura SDA šta misle o depolitizaciji institucija i vladavini prava.

Ističem, za mene nije važno ko će biti predsjednik stranke kao što je GS, nego je ovo borba za vladavinu prava i demokratske standarde po kojima ćemo svi biti jednaki pred zakonom, bez obzira na lična poznanstva, politički ili društveni uticaj! - napisao je na Facebook-u Čolpa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.