DOMAĆE JE NAJBOLJE

Otvaraju se nova izletišta na Kozari, kraj Save i u Lijevče polju

U Turističkoj organizaciji Bosanska Gradiška shvatili su kapacitete i prirodne ljepote Kozare, Save i Lijevče polja pa su započeli kampanju promocije domaćih turističkih proizvoda

Uređenje Lubinskog keja. Avaz

Piše: B.Grgić / Avaz.ba

17.5.2020

Lubinski kej koji se nalazi na obroncima planine Kozare iznad sela Grbavaca mogao bi ove godine biti lokalni, pa čak i regionalni turistički bum. Shvatio je to zaljubljenik u prirodu Bojan Blagojević i pokrenuo investiciju u prelijepom ambijentu riječice Lubine, na nadmorskoj visini od 128 metara. 

- Godinama sam ovdje porodično uživao, pa sam odlučio da napravim nove sadržaje i omogućim rekreaciju većem broju ljudi. Idemo korak po korak. Tu su sportski tereni za odbojku, mali fudbal, pa bilijar, kupalište, pješake i biciklističke staze, prostor za proslave - kaže Blagojević.

Na Lubinskom keju prethodnih godina organiziran je i festival elektronske muzike "Summer LOVE", a pristizali su gosti iz BiH i regiona. U Grbavcima postoji i ljetna scena, na kojoj nastupaju renomirani glumci i muzičari, poput Stojana Matavulja, Admira Mešića, Draška Vidovića, "Daleke obale"  i drugih.


Uređenje Lubinskog keja. Avaz

Slični turistički sadržaji postoje i uređuju se i na savskoj obali, u Orahovi, Novoj Topoli i drugim mjestima širom Lijevče polja. U Turističkoj organizaciji Bosanska Gradiška shvatili su kapacitete i prirodne ljepote Kozare, Save i Lijevče polja pa su započeli snažnu kampanju promocije domaćih turističkih proizvoda.

Već je raspisan i konkurs za najbolju fotografiju koja na lijep, originalan i zanimljiv način predstavlja područje Bosanske Gradiške.  



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.