INICIJATIVE

Đački dom u Zenici dobio naziv "Nedžad Ibrišimović"

Data saglasnost za pokretanje studijskog programa arapski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu UNZE

Đački dom nosit će ime bh. književnika. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

16.4.2020

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dala je saglasnost da postojeći Đački dom u Zenici dobije naziv po bh. književniku Nedžadu Ibrišimoviću. Kako je kazao Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, to je zahvala velikom bh. književniku. 

Vlada je primila k znanju i u skupštinsku proceduru uputila izvještaj o radu Univerziteta u Zenici za 2018. godinu. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Upravni odbor Univerziteta u Zenici (UNZE) dobili su zaduženje da pripreme adekvatan program mjera s obzirom na to da na Univerzitetu postoje određene negativnosti, posebno u domenu finansijskog poslovanja.


Đački dom nosit će ime bh. književnika. D. Pašalić

Usvojen je elaborat te data saglasnost za pokretanje studijskog programa arapski jezik i književnost drugog ciklusa studija na Islamskom pedagoškom fakultetu UNZE.

- Pokretanjem ovog studijskog programa omogućit će se da oni koji su završili dodiplomski studij arapskog jezika i književnosti, mogu nastaviti studij na drugom ciklusu te da asistenti mogu napredovati u toj naučnoj oblasti - rekao je ministar Kozlić.

Vlada je u okviru transfera drugim nivoima vlasti dodijelila 100.000 KM za gradnju sportske fiskulturne sale u okviru OŠ "Abdulvehab Ilhamija" u Željeznom Polju kod Žepča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.