KORONAVIRUS

Poruka dr. Emanuele Katanači za svijet: Zaključajte se

Da stvar bude strašnija, pacijenti su sve mlađi i mlađi, što je do sada nezabilježena situacija u svijetu kada je riječ o koronavirusu

Sve više umrlih u Italiji. Agencije

Avaz.ba

23.3.2020

Soba za sobom italijanske bolnice u Kremoni, gradu u pokrajini Lombardiji, nije više ispunjena medicinskim radnicima i osobama kojima je potrebna pomoć, već kovčezima.

Toliko ih je da je i bolnička kapela dobila novu namjenu. Porodice umrlih nisu i neće skoro biti u prilici da se pozdrave sa svojim voljenima. U Italiji postaje realnost - ljudi umiru sami. Da stvar bude strašnija, pacijenti su sve mlađi i mlađi, što je do sada nezabilježena situacija u svijetu kada je riječ o koronavirusu, koji najteže utječe na stariju populaciju.

Doktorica Emanuela Katanači (Catenacci) iz Italije za svijet ima samo jednu poruku: "Zaključajte se!"

Podsjećanja radi, do sada je u svijetu zabilježeno više od 340.000 zaraženih koronavirusom, umrlo je skoro 15.000, a oporavilo se više od 99.000 ljudi. Nakon Kine, najveće žarište je u Italiji, u kojoj je oboljelo više od 59.000, a u crnoj statistici prestigli su i Kinu nakon što je borbu s koronavirusom izgubilo skoro 5.400 osoba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.