MUP TK

Otkriveni pljačkaši pazara "Elektrodistribucije" Tuzla

Uspješno riješen slučaj

Piše: E. Sk / Avaz.ba

19.3.2020

Hapšenje u Tuzli. E. Sk.

Službenici Uprave policije MUP-a TK iz Sektora kriminalističke policije, nakon višemjesečnih operativnih aktivnosti, rasvijetlili su krivično djelo razbojništva koje je počinjeno na štetu "Elektrodistribucije" Tuzla u avgustu prošle godine, kada je opljačkano vozilo zaštitarske agencije koje je prevozilo novac preuzet iz više poslovnica.

Policijski službenici uhapsili su J. I. (31), N. N. (29) i N. Š. (31), svi nastanjeni na području grada Tuzla, koji se dovode u vezu sa počinjenim krivičnim djelom.

Dvije maskirane osobe 14. avgusta 2019. godine na lokalnom putu od Par Sela do Orašja presrele su automobil zaštitarske agencije i tom prilikom otuđili više od 80.000 KM.

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnesen je izvještaj protiv J. I. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u stjecaju s krivičnim djelom pronevjera i lažno prijavljivanje. N. N. i N. Š. počinili su krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela u stjecaju s krivičnim djelom pronevjera u službi i u vezi s krivičnim djelom pomaganje.

Kriminalistička obrada u službenim prostorijama obavljena je nad J. I., dok se N. N. i N. Š. nalaze na izdržavanju zatvorske kazne po osnovu počinjenja drugih krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.