SARAJEVO

Otvorena humanitarna izložba bh. fotoreportera

U posljednje vrijeme sve je više apela za finansijsku pomoć oboljelima, a ovo je jedan od načina da i oni kroz kulturu i umjetnost doprinesu u liječenju svojih sugrađana

Humanitarna Izložba. S. Saletović

I. K. / Avaz.ba

12.2.2020

Neke od najljepših fotografija bh. fotoreportera večeras su izložene u Galeriji Centra kulture i mladih Općine Centar.

Riječ je o humanitarnoj izložbi fotografija neformalne grupe bosanskohercegovačkih fotoreportera. Svi prihodi od prodatih fotografija bit će uplaćeni Udruženju "Pomozi.ba" za nenamjenski fond za liječenja.

Kako su istakli iz ovog udruženja, u posljednje vrijeme sve je više apela za finansijsku pomoć oboljelima, a ovo je jedan od načina da i oni kroz kulturu i umjetnost doprinesu u liječenju svojih sugrađana.

U prostorijama Centra u Jelićevoj ulici večeras su se odazvali brojni građani, kolege, ali i političari.

Kupljene su fotografije Berjamina Nizića, Davorina Sekulića, Tarika Saletovića, Nedima Grabovice i još nekoliko drugih fotografa. 




Izložba bh. fotoreportera - Avaz
S otvaranja izložbe - Avaz
Brojni zaljubljenici u fotografiju - Avaz
Fotoreporteri koji su pokrenuli akciju - Avaz
Dnevni avaz
+1

U ime fotoreportera gostima se obratio i Berjamin Nizić.

- Hvala svima koji su došli, hvala što ćete pomoći da uradimo ono što smo zamislili, da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije - kazao je Nizić.

Direktor Udruženja "Pomozi.ba" Elvir Karalić zahvalio je sarajevskim reporterima na ukazanom povjerenju.

- Lijepo je vidjeti da se ovoliko ljudi odazvalo. Nažalost, svakim danom je sve više i više oboljelih, dobivamo sve više upita na dnevnom nivou. Od dječice koja imaju po nekoliko mjeseci do osoba koje imaju 60 godina. Nažalost, ne možemo svima pomoći, ali se trudimo. Zato smo i napravili taj fond, putem kojeg ćemo pomagati u skladu s našim mogućnostima. Hvala sarajevskim fotoreporterima koji su izabrali baš nas i ukazali nam povjerenje, mi ćemo to povjerenje opravdati – poručio je kazao je Karalić.

Izložbu je posjetio i Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik SBB-a BiH. 

S obzirom na to da će novac od prodatih fotografija biti uplaćen Udruženju "Pomozi.ba" za nenamjenski fond liječenja, Radončić je kupio jednu od izloženih fotografija Berjamina Nizića u vrijednosti od 500 KM.

Radove su izložili Harun Muminović, Dženan Kriještorac, Admir Kuburović, Davorin Sekulić, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Damir Ćumurović, Berjamin Nizić, Kemal Softić, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Samir Saletović, Tarik Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus i Midhat Poturović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.