SARAJEVO

Sutra o privremenom finansiranju za prvi kvartal 2020.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati zajedničku socioekonomsku reformu za period od 2019. do 2022. godine

Vijeće ministara trebalo bi se izjasniti i o prijedlogu predsjedavajućeg Zorana Tegeltije o potrebi otvaranja sjednica ove institucije za javnost. Avaz

Avaz.ba

29.12.2019

U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Vijeća ministara BiH u novom sazivu.

Na predloženom dnevnom redu je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati zajedničku socioekonomsku reformu za period od 2019. do 2022. godine.

Ministri bi trebali razmatrati i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prijelaza Bratunac -  Ljubovija" te Informaciju o projektu izgradnje graničnog prijelaza Svilaj.

Planirano je i da Vijeće ministara donese odluke o imenovanjima svojih odbora za unutrašnju politiku i za ekonomiju, a predviđeno je i donošenje zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj. 

Pred novim ministrima trebao bi se naći i Nacrt ugovora o finansiranju dionica Koridora 5C Poprikuše - Nemila i Tarčin - Ivan, između BiH i Evropske investicione banke.

Vijeće ministara trebalo bi se izjasniti i o prijedlogu predsjedavajućeg Zorana Tegeltije o potrebi otvaranja sjednica ove institucije za javnost. 

Početak sjednice zakazan je za 11 sati. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.