SARAJEVO

Završen sastanak Tegeltije, Novalića i Viškovića

Oni će u Sarajevu razgovarati o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza i sredstvima koja se nalaze na računima ''Elektroprijenosa BiH'', a radi se o 180 miliona maraka

Piše: S. M. / Avaz.ba

26.12.2019

Sa sastanka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija započeo je prvi sastanak s premijerima Federacije BiH Fadilom Novalićem i manjeg bh. entiteta Radovanom Viškovićem.

Oni će u Sarajevu razgovarati o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza i sredstvima koja se nalaze na računima ''Elektroprijenosa BiH''. Premijer FBiH je prije dva dana kazao da će na sastanku biti otvoreno više tema koje su vezane za entitetski i državni nivo.

- Razgovarat ćemo i o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza te o deblokadi sredstava za investicije koje se nalaze na računima ''Elektroprijenosa BiH'' - kazao je Novalić. 

Riječ je o sredstvima u iznosu od 180 miliona KM.

Zoran Tegeltija je istakao da će jedan od njegovih prvih koraka na toj funkciji biti formiranje Fiskalnog vijeća BiH.

Bit će ovo prvi susret državnog i entitetskih premijera nakon konstituiranja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Oni će u Sarajevu razgovarati o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza i sredstvima koja se nalaze na računima ''Elektroprijenosa BiH'', a radi se o 180 miliona maraka. Kako je najavljeno, razgovarat će se i o nizu drugih pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.