OKO KAMERE

Mladi fotograf napravio fascinantne fotografije "Avaz Twist Towera"

Inspiracija mu putovanja i prijatelji, koji su mu i, kako tvrdi, velika podrška

Kad hobi preraste u stil života. F. Rizvić

Piše: I. K. / Avaz.ba

31.10.2019

Faris Rizvić je sedamnaestogišnjak iz Sarajeva. Fotografijom se bavi, kako je kazao za "Avaz" od malih nogu. Fascinantno je to što, kako kaže, tako mala sprava može zabilježiti velike momente u životima mnogih ljudi. 

Ozbiljnije sam se počeo baviti fotografijom prije nekoliko godina i to mi je zaista u potpunosti promijenilo životna usmjerenja - kaže Rizvić. 

Kako kaže, uživa u skoro svim tipovima fotografija, ali njegova najveća ljubav ipak pripada rodnom Sarajevu. 

- Sarajevo je zaista posebno, a zbog jedinstvenog spoja različitih arhitektura i utjecaja mnogih kultura predstavlja posebnu draž za sve fotografe, a svaki čovjek u njemu je jedinstvena inspiracija i neispričana priča koju nastojim ispričati kroz svoje slike - ističe ovaj 17-godišnjak. 






Rizvić uživa u fotografiranju rodnog grada - Avaz
Rizvić uživa u fotografiranju rodnog grada - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Posebnu pažnju Rizvić je posvetio i fotografijama "Avaz Twist Towera", ali i fotografijama sa ovog, inače, najvišeg zdanja na Balkanu.

- Monumentalna gradnja "Avaz Twist Towera", pogotovo noću, izgleda zaista impresivno. Riječ je o svjetlu iznad svjetala Sarajeva i to je idealna lokacija za mnoge tipove fotografija, a pogled koji se pruža s vrha je idealan za urbanu fotografiju - kaže Rizvić.


Rizvić: Svjetlo iznad svjetla Sarajeva - Avaz
Rizvić: Svjetlo iznad svjetla Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Najveći izvori insipracije su mu, kako tvrdi, prijatelji i putovanja. 

- Putovanja za mene ne predstavljaju samo doživljaje i avanture, nego su i neiscrpan izvor inspiracije za moj rad. Istovremeno, ona šire vidike što je neophodno za ovaj posao. Moje društvo, od kojih se mnogi također bave fotografijom, za mene nije samo izvor inspiracije, već i velika podrška mom radu što znatno doprinosi mom profesionalnom razvoju kao fotografu - ističe on. 

Kao i mnogi vršnjaci, kaže, još uvijek nije izabrao svoj životni put međutim ono što je sigurno je da njegova ljubav pripada fotografiji, koja polako iz hobija prerasta u stil života i u zanimanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.