RADOVI

Prva sanacija nakon skoro pola stoljeća: Haos zbog novog "Vranduka" kod Tuzle

U prva tri mjeseca sanacije tunela predviđeno je da se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom

Velike gužve zbog radova. Avaz

Piše: E. Skokić

13.8.2019

Kilometarske gužve evidentirane su posljednjih dana na putu koji od Tuzle vodi ka Orašju, odnosno Graničnom prijelazu Županja, zbog sanacije tunela Ormanica na razmeđu gradova Srebrenik i Gradačac.

Nesavjesni vozači

Zbog vozača koji ne poštivaju svjetlosnu signalizaciju, i s jedne, ali i druge strane tunela prisutne su policijske patrole, koje sankcioniraju svaki prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.

- U prva tri mjeseca sanacije tunela predviđeno je da se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom. Nakon toga, saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima – kažu u Ministarstvu za saobraćaj, trgovinu i turizam TK.


quote
<p>Kroz tunel Ormanica u prošloj</p><p> godini prošlo je&nbsp; 7.500 kamiona</p><p> u uvozu i 3.500 kamiona u izvozu. </p>

Tunel Ormanica je žila kucavica saobraćaja u TK. Dug je 240 metara, a vrijednost sanacionih radova procijenjena je na dva miliona KM.

Frekventna dionica

Inače, ovo je prva sanacija tunela od 1968. godine, a ovom dionicom puta na godišnjem nivou se preveze robe u vrijednosti 1,9 milijardi KM, a dnevno prođe i do 24.000 motornih vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.