REAKCIJE

Majkić za Avaz.ba: Nema rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH

Dušanka Majkić. Arhiv

I. KRIJEŠTORAC

23.6.2019

Ništa nas ne zanima dok se ne konstituira Vijeće ministara BiH, kategorični su po ko zna koji put iz SNSD-a.

- SDA nije ništa učinila da konstitutira Vijeće ministara i ne znam što očekuju da mi učestvujemo u imenovanju  članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i ono što je za njih posebno bitno - imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Mi u tome nećemo učestovati – kazala je za Avaz.ba Dušanka Majkić, delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je kazala, SNSD je principijelna stranka i njhovo mišljenje se nije promijenilo.

- Mi imamo svoje uslove od početka i od njih nećemo odstupati. Nema nikakvog rada unutar Parlamentarne skupštine dok se ne formira Vijeće ministara BiH. Izetbegović nije čak ni po proceduri sazvao sjednicu, a ljuti se što mi nećemo da učestvujemo u njoj – ističe Majkić.

Podsjetimo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je 1. hitnu sjednicu Doma naroda za sutra.

Na predloženom dnevnom redu je izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Predviđeno je i imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Inače, u petak je Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, iz istih razloga, uputio predsjedavajućoj Predstavničkog doma Borjani Krišto zahtjev za održavanje hitne sjednice tog doma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.