VITEZ

Ako Ministarstvo ne ispuni obećanje, nastavljamo protestnu šetnju

Da riješe naše probleme potrebno je oko milion maraka, toliko oni pojedu i popiju za mjesec

Radnici "Vitezita" najavili nastavak šetnje. D. Pucar

D. Pucar

4.6.2019

Nakon što su im iz Ministarstva rudarstva, industrije i energije FBiH obećali uvezivanje staža, bivši radnici "Vitezita", koji su sredinom maja odustali od protestne šetnje do Sarajeva i kućama se vratili iz Kaknja, trenutno čekaju završetak javnog poziva i mogućnost odlaska u penziju.

Kako je kazao Safet Sivro, predsjednik Udruženja radnika neriješenog imovinskopravnog statusa "Vitezita", rok za prijavu bio je do 24. maj.

- Ispoštovali smo rok, prikupili i predali sve papire, sad čekamo da se riješi procedura. Trenutni direktor "Vitezita" nije nam htio potpisati dokumente, pa sam i to naveo - rekao je Sivro.

Ukoliko odgovor vlasti ne bude pozitivan, tvrdi Sivro, okupit će još više ljudi, te će nastaviti protestnu šetnju od Kaknja.

- Ima nas samo 50-ak, da riješe naše probleme potrebno je oko milion maraka, toliko oni pojedu i popiju za mjesec. Ako ne ispoštuju što su obećali, mi nastavljamo šetnju od Kaknja, a ovaj put bit će nas i više - kazao je Sivro.

Podsjetimo, riječ je o radnicima, uglavnom Bošnjacima, koji su prestali raditi u firmi usljed ratnih dejstava, te se do danas nisu vratili na posao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.