REAKCIJE

Vedran Dodik za Avaz.ba: Pušina je smijenjen iz više razloga, među ostalim, i što nije član vladajuće stranke

Inače, smjena je predviđenja po statutu Općinskog vijeća, a na zahtjev jedne trećine vijećnika, dakle 11 osoba

Vedran Dodik. Arhiv

Piše: I.KRIJEŠTORAC

11.5.2019

Jedan od 20 potpisnika inicijative za smjenu Jusufa Pušine, sada već bivšeg predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Stari Grad, bio je i Vedran Dodik, vijećnik Saveza za Stari Grad.  

Kako je kazao, Pušina je smijenjen iz više razloga, među ostalim, i zato što više nije član vladajuće partije, odnosno, Nezavisne Bh. liste (NBL) na čijem je čelu Ibrahim Hadžibajrić.

Tako je Pušina posljednjih mjesec i po samostalni vijećnik.

- Pored toga sve ovo vrijeme, zadnjih godinu i po, bilo je dosta zamjerki na njegov rad u smislu vođenja sjednica, odnosa prema pojedinim vijećnicima, kršenja nekih općinskih pa i zakonskih propisa. Sve to poslužilo je ostalim vijećnicima kao osnov za pokretanje smjene - kazao je Dodik.

Inače, smjena je predviđenja po statutu Općinskog vijeća, a na zahtjev jedne trećine vijećnika, dakle 11 osoba. Inicijativu za smjenu Pušine potpisalo je 20 vijećnika 25.04. kada je Vijeće usvojilo inicijativu o pokretnaju smjene.

- On je imao rok od 15 dana da se izjasni, taj rok je istekao danas i mi smo tražili sazivanje sjednice da se ovo pitanje riješi – istakao je Dodik.

Inače, Dodik je danas izabran za zamjenika predsjedavajućeg Vijeća, a za novog predsjedavajućeg izabran je Samir Muhić, koji je također član Nezavisne Bh. liste.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.