SLIJEDE TUŽBE

Ko to tamo spletkari: Još neoformljeni Socijaldemokratski pokret zloupotrijebio imena "članova"

Novu stranku trebali bi predvoditi Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić i Reuf Bajrović

Lj. Skokić

30.4.2019

Da su članovi Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta, između ostalih, za portal Avaz.ba demantirali su: Dževad Bečirević, Nuko Grebović, Ernest Imamović, Igor Kamočaji, Lidija Korać, Senka Nožica, Alen Tucaković.

Nakon što su njihova imena zloupotrijebljena na spisku Inicijativnog odbora stranke u osnivanju Socijaldemokratskog pokreta, čiji poziv na sjednicu potpisuje Ivo Komšić, pojedini najavljuju i tužbe.

Korać je već uputila zvanični zahtjev u kojem zahtijeva da se njeno ime ne pojavljuje u bilo kakvoj formi.

- Poštovani, tražim da se moje ime skine sa spiska članova Inicijativnog odbora. Sa mnom niko nije razgovarao i tražim da se moje ime više ne pojavljuje u bilo kakvoj formi, kako internih Viber grupa, tako i javno. Svako postupanje suprotno navedenom smatrat ću zloupotrebom mog imena - poručila je Korać u zvaničnom mailu.

Naime, novu stranku trebali bi predvoditi Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić i Reuf Bajrović.

Kako se navodi u pozivu na osnivačku sjednicu, 9. maja trebala bi se održati konstituirajuća sjednica Inicijativnog odbora Socijaldemokratskog pokreta u Sarajevu, a dnevnim redom predloženo je razmatranje prijedloga dokumenta o uspostavi pokreta, razmatranje proglasa pokreta, utvrđivanje termina i zakazivanje sjednica Skupštine pokreta, radno predsjedništvo koje će rukovoditi Skupštinom, prijedlog sastava Predsjedništva pokreta...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.