OŠTRA REAKCIJA

Dodik: Komšić i Džaferović izmišljaju i izigravaju javnost, NATO i MAP nisu uvjet

Ono što oni kažu više govori o njima nego o meni, kaže on

Komšić, Dodik i Džaferović. Arhiv

Avaz.ba

23.4.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da su zvaničnici iz zemalja koje jesu i koje nisu članice NATO-a rekli da MAP nije uvjet za formiranje Vijeća ministara.

On je naveo da su tvrdnje Željka Komšića i Šefika Džaferovića o tome izmišljanje i izigravanje javnosti, kao i da je neprimjereno da mu drže bilo kakva predavanja.

- Ono što oni kažu više govori o njima nego o meni. Reći da su MAP i NATO uvjeti za formiranje Vijeća ministara je izmišljanje i izigravanje javnosti jer su i zvaničnici zemalja koje nisu članice NATO, a i onih koje to jesu, rekli da MAP nije uvjet za formiranje Vijeća ministara. To je rekao i predsjednik Turske koji je pozvao da Vijeće ministara bude formiran što prije - rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Istakao je da je SNSD spreman da odmah zakaže sjednicu i da taj proces krene bez ikakvih uvjetovanja. Ova stranka ima kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara - Zorana Tegeltiju.

Prema saznanjima ovog lista, Vijeće ministara u tehničkom mandatu neće više zasjedati jer hrvatski ministri neće da dolaze na sjednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.