IZBORI 2018.

Slobodan Popović: Ponovo prebrojati glasove ili, ako treba, ponoviti izbore

Vlast je uhvaćena u krađi izborne volje građana

Popović: Vlast uhvaćena u izbornoj krađi glasova

F. M.

11.10.2018

Slobodan Popović, nekadašnji potpredsjednik SDP-a i bivši poslanik PDP-a u Skupštini RS, rekao nam je da su se sumnje u transparentnost izbornih rezultata pojavile onog trenutka kada su vladajuće partije uspjele da u CIK instaliraju svoje ljude.  

- Vlast je uhvaćena u krađi izborne volje građana. Tri plamena, s tri plemenska poglavice SDA, HDZ i SNSD na čelu, drže pod kontrolom CIK i to im omogućava da mogu krasti izbornu volju građana. Pitam se kako je moguće da nestane 35 tona papira od kojeg se prave glasački listići. Od te količine koja je nestala moguće je napraviti oko 500.000 glasačkih listića. Onda se ustanovili da ima nekoliko desetina stogodišnjaka, zatim više 10.000 mrtvih, pa ima i onih koji su već glasali u dijaspori... Znači da je neko pravio prevaru – kazao je Popović.

On je, također, podsjetio na činjenicu da su HDZ i SNSD blokirali promjenu Izbornog zakona, kojim bi se kontroliralo glasanje. 

- Neka sada broje glasove. Ili neka sazovu nove izbori. Onda novi izborni proces ne mogu provoditi ovi koji su ga sad provodili. Svi koji su se usudili da ukradu izbornu volju građana moraju krivično odgovarati, jer tako stoji u zakonu. Kako može biti razlika za kolektivnog predsjednika države manja od 100 hiljada, a istovremeno imamo 100.000 nevažećih listića – rekao je Popović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.