CIKBIH

Istekao rok za otklanjanje nedostataka na kandidatskim listama

Maksida Pirić

Fena

24.7.2018

Rok u kojem su politički subjekti za čije je kandidatske liste utvrđeno da imaju nedostatke mogli da ih otklone istekao je danas u 16 sati.  

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je prošle sedmice počela ovjeru kandidatskih lista za predstojeće izbore u BiH 7. oktobra. 

Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić kazala je Feni da je blizu 200 kandidatskih lista imalo nedostataka, tako da je CIKBiH političkim subjektima ostavio rok od pet dana da otklone te nedostatke. 

- Narednih dana očekujemo izvještaj nadležne službe kada ćemo imati tačan pregled onih političkih subjekata koji su naknadno dostavili kandidatske liste, kao i izvještaj jesu li nepravilnosti i nedostaci otklonjeni, da bismo do 23. avgusta završili konačnu ovjeru kandidatskih lista i objavili ih u ''Službenim novinama'' i u sredstvima javnog informiranja - kazala je Pirić. 

Centralna izborna komisija BiH je 19. jula, razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidata i kandidatskih lista za učešće na općim izborima 2018. godine, počela proces ovjere kandidatskih lista koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.

Centralna izborna komisija BiH je tada ovjerila 642 kandidatske liste koje su ispunjavale zakonom propisane uvjete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.