HUMANOST

Amra Silajdžić-Džeko pozvala Tuzlake da doniraju kosu

Avaz.ba

15.3.2018

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u sklopu projekta "Moja kosa - tvoja kosa" organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

Kako navode, akcija šišanja održat će se u Tuzli ("Bingo City Centar") 17. marta u periodu od 12 do 18 sati.

- U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Postotak izlječenja kreće se oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose - saopćeno je iz Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

Udruženje poziva sve građane Tuzlanskog kantona da dođu u "Bingo City Centar" u Tuzli, 17. marta od 12 do 18 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine.

Udruženje je do sada izradilo i uručilo 14 perika, a četiri perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

Projekt "Moja kosa - tvoja kosa" također je podržala i Švicarska ambasada u BiH, a u akciju se uključila i Amra Silajdžić-Džeko, koja je prije nekoliko sedmica darovala svoju kosu.

Manekenka i glumica videoporukom je pozvala građane Tuzlanskog kantona da se odazovu na ovu akciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.