BIH

Fizičkom aktivnosti protiv dijabetsa

trebinjedanas.com. Sportom protiv dijabetesa

P. M.

11.10.2017

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresiranih lica Trebinje, organizovalo je tradicionalnu humanitarno-sportsku manifestaciju "Šesti trebinjski kros protiv dijabetesa", u kojoj su učestvovala djeca oboljela od dijabetesa, djeca osnovnih škola, članovi Atletskog kluba "Leotar" i aktivisti Crvenog krsta Trebinje. 

Matej Kapor, bio je prvi među dječacima, dok je Sara Tomić osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji.

Sara nam je rekla da je važo bilo učestvovati, te da je pobijeda manje bitna, s čim se složio i Matej dodavši da se bavi fudbalom te da preporučuje svim vršnjacima da se bave nekim sportom.

Nada Bijedić, predsjednik trebinjskog udruženja dijabetičara, istakla je da je cilj manifestacije simbolično ukazati na ulogu i značaj fizičke aktivnosti u prevenciji i liječenju dijabetesa.

"Visok stepen gojaznosti kod djece zabrinjava. Malo je fizičkih aktivnosti a ishrana i loše navike se pod hitno moraju mijenjati. Moram, na žalost, da istaknem da smo prije mjesec dana dobili najmlađeg člana koji ima samo 11 mjeseci, a koji je pet puta dnevno na insulinskoj terapiji. Moramo probuditi svijest ljudi da se zajednički borimo protiv dijabetesa", naglasila je Bijedić.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele diploma i zahvalnica učesnicima krosa, u Dučićevoj ulici u Trebinju, organizovano je besplatno mjerenje šećera svim zainteresovanim građanima, te podijeljen edukativni materijal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.