NOVO OTVORENJE U SARAJEVU

Otvorenje novog Omega shop-a Ilidža

Ekskluzivni popusti i pokloni povodom otvaranja novog Omega shop-a na Ilidži

Otvorenje novog Omega shop-a Ilidža. Omega

Marketing

prije 4 dana

U četvrtak, 13.06.2024. godine, Omega d.o.o. otvorila je novi Omega shop u Sarajevu na preko 400 m2 prodajnog prostora, koji se nalazi na adresi Butmirska cesta br.21 Ilidža. Od 13.06. do 20.06. popust do 20% na cjelokupan asortiman, a za prvih 50 kupaca obezbijeđeni su vrijedni pokloni. Nova poslovnica nudi ekskluzivnu ponudu Beko i Grundig uređaja, te ponudu ostalih svjetskih brendova kao što su Samsung, Tefal, Rowenta, Napoleon, Yenkee, Lamart i mnogi drugi.

Omega d.o.o. je porodična firma osnovana 1990. godine u Živinicama. Kao jedna od prvih privatnih firmi u BiH. Na početku se bavila prodajom roba široke potrošnje, a zatim i namještaja, te bijele tehnike i potrošačke elektronike. Društvo je primarno registrovano za trgovinu, a sporedne djelatnosti kojima se bavi su servisiranje uređaja i iznajmljivanje nekretnina.

Danas je Omega lider na BH tržištu bijele tehnike. Trenutno se bavi veleprodajom i maloprodajom bijele tehnike i potrošačke elektronike, kao i veleprodajom roba široke potrošnje, te servisiranjem uređaja bijele tehnike i televizora. U svom vlasništu ima dva tržna centra u Tuzli (Robna kuća Tuzlanka d.d.) i Živinicama (Robna kuća Omega Živinice), te se u okviru toga bavi iznajmljivanjem nekretnina. U 2020. je osnovala i kćerku firmu Omega nekretnine d.o.o. koja se bavi izgradnjom stambeno-poslovnih objekata.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Od 2002. godine je Omega generalni zastupnik poznatih svjetskih brendova Beko i Grundig iz područja kućanskih uređaja. Omega ima veoma razvijenu veleprodajnu mrežu širom BiH sa preko 300 veleprodajnih kupaca. Distribucija proizvoda se vrši iz četiri distributivna centra: Živinice, Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, a centralni distributivni centar je smješten u Tuzli. Maloprodajna mreža je također razvijena širom zemlje sa 39 maloprodajnih poslovnih jedinica Omega shop i online prodajom www.omegashop.ba. Uz prodaju robe iz asortimana bijele tehnike i televizora Omega daje do 5 godina garanciju i vrši servisiranje aparata. Slijedom toga Omega je razvila vlastitu servisnu mrežu i tako upotpunila osjećaj sigurnosti kod kupovine. Kada su u pitanju robe široke potrošnje generalni je zastupnik za proizvode Zelene Doline, Bravo, Orasi, Vegamix, Salbos, Biljana, Rubio, Fresh, Splendor, DO-DO za područje BiH.

Omega ima 350 uposlenika u poslovnim jedinicama širom BiH. Zaposlenici su jedan od najvažnijih potencijala društva, te u skladu sa potrebama i radnim mjestima vrši se kontinuirana briga o razvoju i edukaciji zaposlenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.