DOBILA NULA BODOVA

O ovom nastupu s Olimpijade se još uvijek priča: Pokrenuta peticija protiv nje, pa se tražilo da se ukine

Izvršni direktor Australskog olimpijskog odbora Met Kerol rekao je da peticija sadrži brojne neistine s ciljem poticanja mržnje

Gan: Nastupila 9. augusta. AP Photo/Abbie Parr

S. S.

16.8.2024

Australski olimpijski odbor zatražio je od stranice "change.org" da ukloni online peticiju protiv breakdancerice Rejčel Gan, koja je predstavljala tu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Gan (36) osvojila je nula bodova za svoj improvizirani "ples klokana" na takmičenju u breakdanceu, koje se prvi put održalo na Olimpijskim igrama.

Taj ples je izazvao brojne kritike na internetu, uključujući i kontroverznu peticiju u kojoj 40.000 potpisnika smatra da se Gan "manipulacijom" kvalificirala na Olimpijske igre. 

Izvršni direktor Australskog olimpijskog odbora Met Kerol rekao je da peticija sadrži brojne neistine s ciljem poticanja mržnje prema sportistkinji koja je izabrana u australski olimpijski tim kroz transparentan i nezavisan kvalifikacijski proces.

- Sramotno je da se laži anonimne osobe mogu objavljivati ​​na ovakav način. To je maltretiranje, uznemiravanje i klevetanje. Tražimo da se to odmah ukloni sa stranice. Nijedan sportista koji je predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama ne zaslužuje biti tretiran na ovaj način - rekao je Kerol. 

@watchmojo The breakdancing game was never the same 😎 #raygun #olympics #paris2024 ♬ original sound - watchmojo
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.