JEDINA EKIPA IZ BIH

Odbojkašice OK "Novi Grad" Sarajevo: Dostojanstveno predstavile BiH i Sarajevo na turniru „World Global Challenge“ u Puli

U našu državu donijeli zlatnu medalju

Odbojkašice u Puli. OK "Novi Grad"

Z. K.

11.8.2024

Odbojkaški Klub "Novi Grad" učestvovao je na prestižnom međunarodnom turniru World Global Challenge, održan u Puli. Turnir organizuje američki tim stručnjaka u okviru organizacije Bring it Promotion. 

Dobili pozivnicu

OK "Novi grad" je nastupio u kategoriji U18, predstavljajući jedinu ekipu iz Bosne i Hercegovine koja je dobila pozivnicu za učešće na ovom turniru.

World Global Challenge okuplja vrhunske mlade odbojkaške timove iz cijelog svijeta, uključujući ekipe iz Slovenije, Rusije, Rumunije, Njemačke, Crne Gore, Kine, Češke, Austrije, Mađarske, Italije, Izraela, Japana, Irana, Švedske, Danske, Puerto Rica, kao i timove iz različitih regiona Sjedinjenih Američkih Država, nacionalne timove omladinskih selekcija, juniorke i studentice.

Odbojkašice OK "Novi Grad", odmjerile su snage sa svim ekipama te su u četvrtfinalnoj utakmici Silver Championship pobijedile ekipu iz Turske "Fire Ants White" rezultatom 2:0 i osigurale nastavak takmičenje.

U polufinalnoj utakmici protiv Hungary Volleyball Team koji se sastoji od reprezentativki Mađarske ostvarile pobjedu rezultatom 3:2. OK "Novi Grad" je u finalnoj utakmici protiv ekipe SPVC Storm iz Kanade, osigurao pobjedu rezultatom 3:0 te se tako popeo na tron Silver lige i u našu državu donijeli zlatnu medalju.

Novo iskustvo

- Ovo je izvanredna prilika za naše mlade sportistkinje da stiču međunarodno iskustvo, unaprijede svoju igru i promovišu naš klub, grad Sarajevo i državu BIH na globalnoj sceni. Divno je bilo vidjeti i upoznati sve te mlade ekipe koje su promovisale svoje klubove. Naše igračice su razmijenili iskustva te stekli nova prijateljstva. Sada nam slijedi pauza, a potom nova sezona i novi izazovi“ – riječi su trenera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.