IMA SVEGA 20 GODINA

Jedna od najljepših sportašica izbačena iz olimpijskog sela zbog stvaranja "neprimjerene atmosfere": Povlači se iz plivanja

Sportisti mogu birati hoće li biti u olimpijskom selu koje može primiti oko 14.250 takmičara ili na nekoj drugoj lokaciji

Luana Alonso - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

5.8.2024

Plivačica iz Paragvaja Luana Alonso je suspendirana iz olimpijskog sela.

Prošle sedmice ona nije uspjela da prođe kvalifikacije u disciplini 100 metara leptir, a tada je najavila povlačenje iz sporta.

Larissa Šerer, bivša teniserka, koja je predstavljala Paragvaj na Olimpijskim igrama 1992. godine, izjavila je:

- Njena prisutnost stvara neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima. Zahvaljujemo joj što je postupila prema uputama i što je svojevoljno odlučila ne provesti noć u selu.

Inače, sportisti mogu birati hoće li biti u olimpijskom selu koje može primiti oko 14.250 takmičara ili na nekoj drugoj lokaciji.

- Plivanje: hvala ti što si mi omogućilo da sanjam, naučilo me boriti se, pokušavati, biti ustrajna, žrtvovati se, disciplinirati i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ne bih to mijenjala ni za što na svijetu jer sam doživjela najbolje trenutke u svom životu, donijelo si mi hiljade radosti, prijatelje iz drugih zemalja koje ću uvijek nositi u srcu, jedinstvene prilike. Ovo nije zbogom, nego doviđenja - poručila je ona ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.