PARIZ

Oglasila se porodica Matić: Tvrdi da se otac zlatne hrvatske olimpijke dobrovoljno predao policiji

Porodica Matić je poslala email HINI u kojem je demantirala navode da je Boris bio uhapšen

Matić: Optužen za seksualno zlostavljanje. Igor Kralj / Pixsell

E. Ć.

1.8.2024

Boris Matić, otac hrvatske džudistkinje Barbare Matić koja je u Parizu osvojila olimpijsko zlato, nije bio uhapšen nego se sam prijavio policiji, tvrdi porodica.

Otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić, koja je jučer osvojila naslov olimpijske pobjednice, Boris Matić završio je u pritvoru u četvrtak zbog sumnje za seksualni napad, objavio je francuski internetski portal BFMTV, ali i ugledni francuski Le Parisien.

Porodica Matić je poslala email HINI u kojem je demantirala navode da je Boris bio uhapšen.

Prema nijma, nije se radilo o hapšenju gospodina Matića nego o dobrovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i generalnog sekretara Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

- Budući da je istraga još u toku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom - stoji u saopćenju porodice Matić.

Podsjetimo, Barbara Matić je u utorak osvojila zlatno odličje u kategoriji do 70 kilograma, a na tribinama dvorane Champ de Mars je bila cijela porodica Matić, osim sestre Brigite, bivše džudistkinje koja je ostala u Splitu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.