"ČUDESNA NOĆ"

Žižović nakon historijske pobjede Borca: Ekipa zaslužuje više poštovanja

Imati ovakvu hrabrost i iskazati ovoliku želju mogu samo oni pravi, dodao je

Banjalučani upisali pobjedu. FK Borac

N. H.

jučer

Trener Borca Mladen Žižović nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv APOEL-a na Kipru (1:0) u okviru 2. kola Konferencijske lige. 

Žižović je poručio da će ova noć ostati upisana zlatnim slovima u historiju Banjalučana, koji sada imaju realnu šansu da se dokopaju nokaut-faze.

- Čudesna noć ovdje na Kipru, kako za nas tako i za one koji su nam vjerovali. Mislim da smo im podarili sreću koja će ostati trajno upisana u historiji kluba. Večeras smo pokazali zašto se ovaj klub zove Borac. Pokazali smo da se nećemo predati, bez obzira koliko skuplji i "bolji" klub stajao naspram nas. To su pokazale i ranije utakmice - rekao je Žižović, poručivši da njegova ekipa zaslužuje više poštovanja:

- Smatram da ova ekipa zaslužuje malo više poštovanja od svih klubova protiv kojih smo igrali u Evropi. Još jednom, mislim da se možemo nositi protiv svih velikih favorita. Večeras smo opet pokazali da je ovo jedna sjajna grupa igrača. Ovo im je šesta-sedma utakmica u manje od 30 dana. Imati ovakvu hrabrost i iskazati ovoliku želju mogu samo oni pravi. Još jedanput im čestitam. Na nama je da nastavimo dalje.

Borac poslije dva kola ima četiri boda, a u narednom kolu će gostovati Vikinguru na Islandu 7. novembra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.