SAVLADALI BORAC

Igrači Sarajeva oduševili gestom: Jučerašnju pobjedu posvećujemo našim malim herojima

Na ovaj način klub želi osvijestiti javnost i pružiti podršku djeci koja se bore s rakom

FK Sarajevo for the Cure. FK Sarajevo

A. P.

prije 3 sata 19 minuta

Nakon što su igrači FK Sarajeva jučer upisali veliku pobjedu na gostovanju Borcu u Banja Luci, danas su oduševili još jednim lijepim gestom. 

Klub je prošle sedmice pokrenuo svoju kampanju "FK Sarajevo For the Cure" za pomoć djeci koja boluju od raka. Kampanja je počela upravo na jučerašnjoj utakmici i trajat će sve do kraja oktobra.

- Jučerašnju pobjedu posvećujemo našim malim herojima iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Draga djeco, ovo je i vaša pobjeda - poručili su iz FK Sarajevo nakon trijumfa.

Trake kojima su pružili podršku mališanima iz Roditeljske kuće. FK Sarajevo

Na ovaj način klub želi osvijestiti javnost i pružiti podršku djeci koja se bore s rakom. Širom svijeta septembar je mjesec kada se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku, pa je tako podršku pružio i ovaj fudbalski klub. 

- FK Sarajevo poziva sve organizacije i pojedince da iskoriste našu inicijativu "FK Sarajevo For The Cure" i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka. U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka - saopćeno je iz kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.