LA LIGA

Barcelonina djeca donijela trijumf u katalonskom derbiju: Jamal ponovo zablistao

Sezonu ranije Đirona je bila hit Primere, a to je na svojoj koži osjetila Barcelona, ali ovaj put je priča bila drugačija

Lamin Jamal. Platforma X

N. H.

prije 3 dana

Rapsodija Barcelone u malom katalonskom derbiju. Fudbaleri Blaugrane napunili su mrežu komšija iz Đirone, koji su ih prošle sezone oba puta ubjedljivo savladali.

Utakmica na stadionu Munisipal de Montilivi završena je rezultatom 1:4.

Sezonu ranije Đirona je bila hit Primere, a to je na svojoj koži osjetila Barcelona.

Ovog puta Barcelona se komšijama osvetila s kamatom. Tim Hansija Flika toliko je bio superioran da je mogao da postigne još neki gol.

Blistao je 17-godišnji tinejdžer Lamin Jamal (Lamine Yamal), drugi put u karijeri postigao je dva gola u jednom meču Primere, prvi put u gostima.

Jamal je postigao prva dva gola na meču, prvo u 30, zatim i u 37. minutu na dodavanje Roberta Levandovskog (Lewandowski).

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo, riješio je početkom drugog poluvremena Dani Olmo i postao tek treći igrač Barcelone u historiji, koji je postigao po gol u prve tri utakmice u Primeri.

Prije Danija Olma isto je uspelo još samo Zlatanu Ibrahimoviću 2009. i Fabregasu 2011. godine.

Četvrti gol postigao je 21-godišnji Pedri u 64. minuti, nakon sjajne asistencije Marka Kasada (Marc Casado).

Od tog trenutka gosti su ubacili u nižu brzinu, počeli su više da razmišljaju o predstojećem početku Lige prvaka, što je Đirona iskoristila i preko 37-godišnjeg urugvajskog veterana Kristijana Stuanija ublažila poraz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.