ESMIR BAJRAKTAREVIĆ

Zbog Edina Džeke je zaigrao fudbal, a sada je u reprezentaciji BiH: Ovo je ispunjenje sna

Kad sam bio mlađi sa porodicom sam gledao utakmice naše reprezentacije, a sad sam tu sa igračima poput Edina Džeke

Bajraktarević: Prvi put sa "Zmajevima". N/FSBiH

E. Ć.

4.9.2024

Krilni igrač američke ekipe Nju Ingland Revolušn Esmir Bajraktarević (19) je na prvom okupljanju fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Tri dana sam ovdje sa ekipom i već se osjećam kao da sam kod kuće. Svi su me ovdje primili na najbolji način i osjećam se dobrodošlo. Veoma je ugodno raditi u ovakvom ambijentu i presretan sam što sam tu - rekao je Bajraktarević.

Bajraktarević ne krije zadovoljstvo što je dobio poziv među Zmajeve.

Kvalitetna reprezentacija

Odrastao sam gledajući Džeku. Ako se mogu dobro sjetiti, on je prvi igrač zbog kojeg sam zaigrao fudbal. On je imao veliki utjecaj na mene

- Kad sam bio mlađi sa porodicom sam gledao utakmice naše reprezentacije, a sad sam tu sa igračima poput Edina Džeke što je zaista nevjerovatno za mene. Ovo je ispunjenje sna i želim da pokažem koliko mogu i da budem dio ovog tima - naveo je on.

Ovaj talentovani fudbaler ističe da najbolja bh. selekcija ima potencijal.

- Smatram da je naša reprezentacija dosta kvalitetna. Pored iskusnih igrača, tu ima i dosta nas mlađih koji imamo šta da pokažemo. Zaista očekujem da ova reprezentacija u budućnosti ostvaruje sve bolje i bolje rezultate. Na dobrom smo putu i vjerujem da će se i navijači uvjeriti u to. Nadam se da ćemo im donijeti puno razloga za radost - poručio je Esmir Bajraktarević.

Esmirovi počeci

Ranije je u intervjuu za "Dnevni avaz" rekao kako je Edin Džeko "kriv" što se počeo baviti fudbalom. 

- Odrastao sam gledajući Džeku. Ako se mogu dobro sjetiti, on je prvi igrač zbog kojeg sam zaigrao fudbal. On je imao veliki utjecaj na mene - rekao je Bajraktarević ranije za "Dnevni avaz".

Sada su zajedno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.