POVREDE UČINILE SVOJE

Za njega se "tuklo" pola Evrope, sada odlazi u Barcelonu za "siću"

Barcelona od početka ljetnog prijelaznog roka tražila krilo, a nakon što su propali transferi Vilijamsa i Leaa, odlučili su se za igrača Juventusa

Kjeza: Forma u padu. AP

N. H.

24.8.2024

Italijanski ofanzivac Federiko Kjeza bi uskoro trebao postati novi igrač Barcelone, a do transfera je ostalo samo da "Bianconeri" daju svoj pristanak. 

Od trenutka kada je novi trener Juventusa Tijago Mota (Thiago Motta) precrtao Kjezu, reprezentativac Italije je postao jedan od medijima zanimljivijih aktera transfer roka. Međutim, klubovi se i nisu pretrgli kako bi ga doveli, što nije bila situacija poslije Eura 2021. godine kada je bio jedan od najtraženijih igrača Evrope. Ipak, povrede su učinile svoje i njegova cijena je pala.

Barcelona od početka ljetnog prijelaznog roka tražila krilo. Prva želja je bio Niko Vilijams (Nico Williams) koji je blistao za Španiju, ali on se odlučio na ostanak u Atletik Bilbau. Potom se razmišljalo o Rafaelu Leau, ali on je preskup. 

Na kraju, zadovoljit će se s Kjezom.

As "Stare dame" bi najmanje koštao, a prvi dio posla je već obavljen, s obzirom da je igrač pristao na transfer i ostalo je samo da se klubovi dogovore.

Juventus traži 15 miliona eura, dok Barsa nudi 13 miliona, te se očekuje da će transfer uskoro biti postignut.

Kjeza je prošle sezone odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, postigavši 10 golova i upisavši tri asistencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.