MANČESTER JUNAJTED

Rezovi troškova britanskog milijardera: Na Old Trafordu osoblje prisiljeno jesti u zahodu

Kao jednu od mjera štednje najavio je 250 otkaza u klubu

Ratklif: Štedi novac u Junajtedu. Platforma X

E. Ć.

22.8.2024

Osoblje slavnog Mančester junajteda navodno je prisiljeno jesti u zahodima kao dio najnovijih metoda kluba za smanjenje troškova.

Otkako je preuzeo dio poslovanja na Kazalištu snova, sir Džim Ratklif (Jim Ratcliffe) upustio se u brojne napore kako bi uštedio novac u Junajtedu.

Dobivaju ostatke hrane

Kao jednu od mjera štednje najavio je 250 otkaza u klubu, a zatim je klupsko osoblje bilo prinuđeno drastično promijeniti vrstu obroka. Prije su im nudili kutiju za ručak koja je sadržavala sendvič, žitarice, čips i bezalkoholno piće na dan utakmice. Međutim, to se sada promijenilo, a neki tvrde da su dobili ostatke hrane koja je bila namijenjena korporativnim kladionicama.

Iz Junajteda su poručili kako je hrana u ponudi za osoblje ista kao i za navijače, te su dodali da to nisu ostaci i da je napravljena posebno za radnike. Dodali su i da je nakon pregleda dosta hrane u kutijama za ručak često ostavljeno i bačeno. Neki su radnici potom tvrdili da su sada prisiljeni jesti u WC-u. Jedan je za "Daily Mail“ izjavio:

- Postavili su stol za ručak pokraj četiri WC kabine. Izađete iz kabine i neko sjedi tačno ispred vas i jede.

Odgovor Junajteda

Iz Junajteda su i na to imali spreman odgovor tvrdeći da je prostor zasebna soba sa susjednom kupaonicom. 

Također, ukinuto je pružanje besplatnih printanih programa za dane utakmica navijačima u VIP ložama, a iz kluba navode da je navijači koji to žele, mogu dobiti QR kod.

Podsjetimo, britanski milijarder Jim Ratklif je u februaru ove godine postao dioničar u Mančester junajtedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.