GRUZIJSKI OFANZIVAC

Zvijezda Sarajeva Giorgi Gulijašvili za "Dnevni avaz": Godi mi nadimak Hviča s Koševa

Želim osvojiti titulu sa Sarajevom. San mi je zaigrati u reprezentaciji Gruzije

Gulijašvili: Uvijek dajem maksimum. FK Sarajevo

17.8.2024

Fudbaleri Sarajeva brzo su se oporavili nakon ispadanja iz kvalifikacija za Konferncijsku ligu, te s dva trijumfa protiv Slobode i Sloge zasjeli na vrh tabele.

U središtu dobrih rezultata i sjajnog početka sezone našao se gruzijski ofanzivac Giorgi Gulijašvili (Guliashvili), koji se s tri pogotka u premijernim susretima istakao kao udarna igla bordo tima u pohodu na titulu koju navijači očekuju od 2020. godine. 

U razgovoru za "Dnevni avaz“, Gulijašvili je govorio o sjajnom startu sezone, ali i o navijačima koji ga upoređuju s Hvičom Kvarachelijom.

Očekivanja navijača

- Sjajno smo krenuli, baš kao što smo i planirali, i jako sam ponosan na svoju ekipu. Nastojat ćemo nastaviti pozitivan niz – započeo je Giorgi Gulijašvili za "Dnevni avaz“.

Dolaskom trenera Zorana Zekića u Sarajevo, naprvu, izgleda da je sve kliknulo, a to osjećaju i sami igrači.

- Kad idem na teren igrati, uvijek se trudim dati što više od sebe, zaista osjećam povjerenje trenera, trudim se opravdati njegova i očekivanja naših navijača. Naravno, uvijek je važno slušati ono što nam šef govori i ispravljati greške, sve to olakšava igru – dodao je brzonogi ofanzivac.

Nakon veoma dobrih partija, nije dugo trebalo da se navijači "zapale“, pa ga čak i uporede sa sjajnim Hvičom Kvarachelijom (Khvicha Kvaratskhelia), zvijezdom gruzijske selekcije, koja je povela Napoli do titule nakon 33 godine. Navijači bordo tima nadaju se da će Giorgi to učiniti za njihov tim.

- Lijepo je čuti kada navijači uspoređuju igrača kao što je Hviča Kvarachelija sa mnom. Ja sam imao priliku igrati s njim, i uvidio sam iz prve ruke da je igrač vrlo visoke razine i želim mu uspjeh u karijeri – rekao je Gulijašvili.

Najvažnija godina

Reprezentacija Gruzije uspjela je napraviti historijski podvig na minulom Euru, plasiravši se u osminu finala.

Giorgi nije bio sa saigračima, ali se nada prilici da uskoro zaigra za "A" selekciju.

- 2024. je najvažnija godina za moju zemlju. Prvi put smo dobili priliku igrati na velikom turniru i mogu sa sigurnošću reći da smo bili jedni od najboljih po kvaliteti naše igre. Moj san je igrati u reprezentaciji Gruzije i nadam se da ću uskoro dobiti priliku – naglasio je ofanzivac Sarajeva.

Za kraj, dotakli smo se individualnih, ali i timskih ciljeva koji su postavljeni u bordo taboru.

- Ove sezone cilj nam je do kraja biti u borbi za titule i dat ćemo sve od sebe da ih osvojimo, a ja ću svojom dobrom igrom pokušati pomoći svojoj ekipi i klubu u tome – zaključio je Giorgi Gulijašvili za "Dnevni avaz“.

Važno razdoblje

- Vrijeme koje sam proveo u Veležu bilo je vrlo važno razdoblje u mojoj karijeri, još jednom se zahvaljujem fudbalskom klubu Velež i želim im sve najbolje – kazao je gruzijski ofanzivac o vremenu provedenom u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.