PRVI ČOVJEK SAVEZA

Zeljković: Već je vidljivo da VAR donosi napredak, fudbaleri i treneri se mogu skoncentrisati na "zeleni teren"

Danas je naš elitni fudbalski rang na mnogo većem nivou u odnosu na prije nekoliko godina

Zeljković: Historijski uticaj. Instagram / Avaz

E. Ć.

3.8.2024

Utakmicama GOŠK - Radnik (0:1) i Željezničar - Široki Brijeg (0:1) počela je nova sezona Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Ova sezona je specifična po tome što je posljednja s 12 klubova i prva s VAR tehnologijom, a tim povodom oglasio se predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

- Osim po uvođenju VAR tehnologije, koja će na naš fudbal imati historijski uticaj, ova sezona će ostati upamćena i kao posljednja sa 12 klubova. Sve to garantuje da nas do kraja prvenstva očekuje uzbudljiv i kvalitetan fudbal.

Vidljivo je po prvim utakmicama da VAR tehnologija donosi napredak, jer su sudije pod manjim pritiskom, a fudbaleri i treneri se mogu skoncentrisati samo na "zeleni teren".

Danas je naš elitni fudbalski rang na mnogo većem nivou u odnosu na prije nekoliko godina, jer smo obezbijedili gotovo sve uslove kao što imaju mnogo bogatije države i savezi.

Uz kvalitetne terene i TV prenose svih utakmica, siguran sam da nas očekuje uzbudljivo prvenstvo, na radost svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Svim klubovima, igračima i sportskim radnicima želim mnogo sreće u nastupajućoj sezoni - poručio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.