UPEČATLJIVA SCENA

Potukli se fudbaleri Argentine i Francuske nakon završenog meča na OI u Parizu

Incident je trajao oko dvije minute nakon čega su igrači razdvojeni

Scene sa terena. Reddit

N. Aj.

3.8.2024

Ekipa Francuske pobijedila je Argentinu 1:0 u četvrtfinalu olimpijskog turnira na domaćem terenu, međutim, najupečatljivija scena sa stadiona u Bordeauxu bila je ona nakon sudijskog zvižduka, kada je došlo do fizičkog obračuna fudbalera.

Incident je trajao oko dvije minute nakon čega su igrači razdvojeni.

Kako je sve to izgledalo pogledajte na videu:

Tempers flare between France and Argentina after full time whistle
byu/Chelseatilidie insoccer

Pojedini mediji navode da je nesuglasica bilo i u tunelu koji vodi prema svlačionicama, a dok je meč trajao domaća publika je zviždala Argentincima i njihovom selektoru Javieru Mascheranu.

Euronews, ali i ostali francuski mediji pišu da je toj netrpeljivoj situaciji, a kasnije i fizičkom obračunu doprinio video koji je procurio u javnosti, a na kojem su bili rasistički ispadi igrača reprezentacije Argentine prema pojedinim francuskim igračima afričkog porijekla nakon osvajanja Copa Americe.

Inače, u ovoj utakmici je bio dovoljan jedan gol kojeg je postigao Jean-Philippe Mateta da izabranici Thierryija Henryija slave protiv Argentine.

Za mjesta u finalu fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama bore se Maroko i Španija te Egipat i Francuska. Obje utakmice se igraju u ponedjeljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.