KRALJEVSKI KLUB

Brazilski mladić zaplakao na Bernabeu: Real Madrid doveo najveću nadu Karioka

Najtrofejniji evropski klub, potpisao je već 2022. godine ugovor sa Endrikom, s ciljem da se pridruži Madridu nakon što napuni 18 godina

Endrik. Instagram

N. Aj.

27.7.2024

Brazilski napadač Endrik (Endrick) pustio je suze ponosa, nakon što je potpisao šestogodišnji ugovor s Real Madridom, tokom svog predstavljanja na stadionu Santjago Bernabeu.

Novopečena zvijezda “Kraljevskog kluba” izrazila je veliko zadovoljstvo dolaskom u Madrid.

- Nemam riječi da opišem šta osjećam. Uvijek sam želio da budem ovdje. Želio sam da igram za Madrid. Bio je to san. Danas je to stvarnost - rekao je emotivni Endrik.

Dodao je da je siguran da će puno naučiti.

- Imaju fantastične igrače. Tako da sam usmjeren na učenje od svih igrača. Pa da mogu pomoćio i povremeno na terenu - kazao je 18-godišnjak, pa kasnije i zaplakao.

Najtrofejniji evropski klub, potpisao je već 2022. godine ugovor sa Endrikom, tadašnjim igračem Palmeirasa, s ciljem da se pridruži Madridu nakon što napuni 18 godina.

To je sada i učinjeno, a supertalentovani Brazilac proizvod je Palmeirasove akademije. Endrik je zabio 21 gol u 82 utakmice za Palmeiras.

Endrik tokom predstavljanja. Real Madrid CF

Ima Endrick i 10 nastupa za A selekciju Brazila, u kojima je strijelac bio u tri navrata.

Talentovani fudbaler je prvi gol u dresu sa državnim grbom postigao sa 17 godina i 246 dana, a Squawka navodi da je Endrik postao najmlađi strijelac u historiji brazilske reprezentacije od Ronalda, koji je debitantski pogodak zabilježio 4. maja 1994. u prijateljskoj utakmici protiv Islanda (3:0). Ronaldo je tada imao 17 godina i 224 dana.

Endrik je također postao najmlađi strijelac na Wembleyju u seniorskoj konkurenciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.