OGLASIO SE I MESI

Pljušte optužbe nakon nezapamćenog skandala: "Upali su na teren sedam puta, ovo se nikad nije dogodilo"

Mnogi su igrači ponavljali riječ "skandal" dok su bili u nevjerici, nakon što su sat i po nakon prekida utakmice morali vratiti na teren

Detalj s utakmice Argentine i Maroka. Platforma X

N. H.

25.7.2024

Argentinski fudbaleri poraženi su od selekcije Maroka na otvaranju Olimpijskih igara, a utakmica je podigla mnogo prašine nakon završetka. 

Mnogi su igrači ponavljali riječ "skandal" dok su bili u nevjerici, nakon što su sat i po nakon prekida utakmice morali vratiti na teren, a sudija, Šveđanin Glen Niberg (Glenn Nyberg), koji je svojim odlukama i zakuhao sve, odlučio pogledati VAR i potom poništiti izjednačujući gol Medine zbog ofsajda. 

- Ovo je najveći cirkus koji sam vidio u životu - bijesno je prokomentirao argentinski selektor Havier Maskerano (Javier Mascherano) nesvakidašnji poraz od Maroka na otvaranju svog olimpijskog turnira.

- Navijači su upali na teren sedam puta i onda su nas gađali petardama. Rekli su nam da je završeno 2:2. Ni mi ni Maroko nismo htjeli nastaviti igrati - dodao je argentinski selektor.

Iskusni argentinski defanzivac Nikolas Otamendi (Nicolas) je teško pronalazio riječ: 

- Ovo je historijska pogreška. Ovako nešto se nikada nije dogodilo. Maroko nije htio igrati, a nismo ni mi. Čekali smo sat i četrdeset minuta, da nam niko ništa nije rekao. Bili smo bespomoćni.

Oglasio se i Leo Mesi (Messi). Najbolji argentinski fudbaler društvenim mrežama napisao je samo jednu riječ: "Neobično" praćenu emojijem čuđenja.

Niko Taljafiko (Nico Tagliafico), argentinski lijevi bek, bio je na utakmici kao gledatelj. 

- Odlazeći iz cirkusa, hoćemo li pričati o razlogu zbog kojeg je prekinut ili ćemo se nastaviti praviti glupi? Da je bilo obrnuto, ne mogu ni zamisliti kakve bi reakcije bile - napisao je na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.