BOMBA U SPLITU

Gotovo je: Hajduk potvrdio najveće pojačanje u svojoj historiji

Jedan od najvećih igrača u historiji hrvatskog fudbala nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone

Rakitić: Stiže na Poljud. HNK Hajduk

E. Ć.

20.7.2024

Bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić postao je fudbaler Hajduka, potvrdio je tim iz Splita na službenim stranicama.

- Jedan od najvećih igrača u historiji hrvatskog fudbala nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produženja za još jednu sezonu.

Ivan u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19:30 sati u Bijelom salonu.

U karijeri je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Jedan od ključnih igrača u osvajanju srebra s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Osvajač Lige prvaka s Barcelonom, osvajač UEFA Superkupa, dvostruki osvajač Europske lige sa Seviljom, četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španjolska Superkupa, osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Švicarske, Kup Njemačke...

Najtrofejniji je igrač koji je ikada stigao u SuperSport HNL. Ivane, dobro došao u Split, dobro došao u Hajduk! - poručeno je iz Hajduka.

Podsjetimo, Rakitić je u svojoj karijeri do sada igrao za Bazel, Šalke, Sevilju, Barcelonu, te saudijski Al Šabab iz kojeg stiže u Hajduk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.