HRVATSKI AS

Modrić nakon 20 godina posjetio stadion "Pod Bijelim brijegom": Srce je počelo kucati malo jače

Lijepo je biti tu nakon 20 godina i sretan sam što sam našao priliku da dođem, dodao je

Modrić: Posjetio Mostar. HŠK Zrinjski

N. H.

16.7.2024

Legendarni hrvatski fudbaler Luka Modrić ovih dana boravi u Mostaru, gdje je, između ostalog, prisustvovao premijeri filma "HŠK Zrinjski - Priča o ponosu".

Danas je posjetio i stadion Pod Bijelim Brijegom, dom "Plemića" za koje je Luka nekada nastupao. 

Tom prilikom je i govorio za zvaničnu stranicu Zrinjskog.

- Kad smo se spuštali prema Mostaru, već je srce počelo malo jače kucati, emocije su proradile. Lijepo je biti tu nakon 20 godina i sretan sam što sam našao priliku da dođem - rekao je Modrić.

Odgovorio je i na pitanje po čemu će najviše pamtiti period proveden u mostarskom klubu.

- Pamtim ga po dosta stvari. Stekao sam mnogo prijatelja, ali najviše Zrinjski pamtim po ljubavi navijača. To je ono zbog čega igramo nogomet i što nas čini sretnim i ponosnim. I otkako sam otišao svaki dan osjetim ljubav iz Mostara i ljubav Hercegovaca - kazao je hrvatski as.

Na kraju se osvrnuo i na to koliko mu je iskustvo igranja u Zrinjskom pomoglo na putu da postane jedan od najvećih igrača svijeta.

- Meni je to vrijeme u Zrinjskom i poslije u drugim ekipama na posudbi dok nisam otišao vani puno pomoglo. Svako ima svoj put, moj je bio takav. Došao sam u ligu koja je bila dosta čvrsta i gruba, to mi je pomoglo kao 18-godišnjaku, da se mogu nositi sa seniorskim nogometom i duelima. Zato uvijek naglašavam da mi je ta godina dosta pomogla. U tim mlađim godinama najbitnije je da se igra, jer samo kroz igru možeš napredovati. Dobro mi se poklopilo, igrao sam dosta u Zrinjskom pa sam otišao u druge klubove. Nekad malo igraš, malo ne igraš pa je teže razvijati se, ali meni je išlo kako treba - istakao je vezista Real Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.