NIJE GA IŠLO

Očajni Englezi detektirali najgoreg igrača finala: "Jadnik, šta je mislio?"

Najbolji strijelac u povijesti reprezentacije bio je praktički nevidljiv

Hari Kejn izlazi iz igre. X

D. H.

15.7.2024

Mijenjao bih sva svoja osobna priznanja za europsko zlato - govorio je Harry Kane uoči finala njemačke smotre. Puste želje, Engleska još jednom odlazi kući praznih ruku, a Španjolska slavi 2:1 pobjedu i rekordni četvrti pehar kontinenta.

Kane je postigao tri gola na ovom Euru - Danskoj (1:1), Slovačkoj u produžecima (2:1) i Nizozemskoj iz penala (2:1) - no u finalu je ostao nevidljiv. I čini se da su mu engleski mediji to uvelike zamjerili.

"Harry Kane je jadna figura u pustoj noći za Englesku", vrišti naslov za uglednom The Guardianu, koji se osvrće na neslavnu večer kapetana Gordog Albiona.

"Ovo nije Harryjeva igra, a nije ni njegov turnir, što se odnosi na čitavu Englesku. Traumatična noć u Berlinu", pišu novinari spomenutog medija, navodeći da ih je iznenadilo što Kane napušta igru već u 61. minuti, a ulazi Ollie Watkins.

Međutim, bila je to logična odluka Garetha Southgatea, budući da je samo jednom zapucao prema vratima, i to u španjolski blok. Osim toga, Kane nije upisao ni jedan uspješan dribling, čak ni pokušaj, tek se 13 puta sastao s loptom i uspješno poslao samo pet od 10 dodavanja.

"Ova večer trebala je biti kruna njegove karijere", ukazuje Guardian pa nastavlja:

"Stajao daleko od svih španjolskih igrača u trenucima obrane. Kane više nije toliko neizbježan za izbornika, Engleska je dogurala ovako daleko i na krilima drugih, svježijih igrača", stoji u nastavku, uz zaključak da bi Watkins ili Ivan Toney u budućnosti mogli dobiti više prostora na poziciji centarfora.

Kritike za najboljeg strijelca u povijesti Engleske idu dalje: "Yamal izgleda opasno i precizno, a Kane se 20 minuta ne može sastati s loptom."

U konačnici, zamjerili su mu i grešku prilikom prvog pogotka Španije.

"O čemu su Kane i Foden razmišljali kada su, bez ikakvog presinga, pustili Zubimendija da šeta između njih i ispostavi se jednim od ključnih igrača u izgradnji akcije za gol Nice Williamsa?".

Pitanje će ostati neodgovoreno, a Englezi očajavati još jako dugo. Nogomet se nije vratio kući. Opet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.