TRADICIONALNI TURNIR

Pedeset godina NK Doboj Istok: Održava se 26. memorijal "11 šehida nogometnih asova"

Učestuju NK Doboj Istok, Bratstvo Gračanica, Sloboda Tuzla i Igman Konjic

Sjećanje na 11. poginulih nogometaša „Doboj Istoka“. H. Čalić / Avaz

H. Čalić

10.7.2024

Nogometni klub "Doboj Istok" iz istoimene općine, obilježava 50. godina postojanja i takmičenja, od općinske do prve kantonalne i sada Druge lige FBiH-Sjever. 

Tim povodom se 20. i 21. jula na stadionu "Luke“ organizira 26 Memorijalni turnir "11. šehida nogometnih asova Doboj Istok“.

Organizacioni odbor je uspio okupiti četiri jake ekipe. Prvog dana, 20. jula, od 16 sati sastaju se prvoligaš Bratstvo iz Gračanice i Sloboda iz Tuzle. Od 18 sati igraju Doboj Istok i Igman iz Konjica, a u nedjelju, 21. jula, su na programu utakmice za treće mjesto i finale.

NK Doboj Istok, 50. godina postojanja. H. Čalić / Avaz

Zaslužnim pojedincima, organizacijama i donatorima povodom 50. godina postojanja NK Doboj Istok bit će dodijeljena priznanja i zahvalnice, saznajemo od predsjednika Organizacinonog odbora turnira Refika Šuvalića.

- U agresiji na Bosnu i Hercegovinu, 11 nogometaša Doboj Istoka, dalo je svoje živote za odbranu istočno-dobojskih teritorija, i za odbranu svoje domovine. Mi evo 26 godina organiziramo memorijalne nogometne turnire, cijeneći njihovu žrtvu, jer su za ovu državu dali svoje živote i nikada ih nećemo zaboraviti.

Šuvalić: Zahvalnost donatorima i učesnicima memorijala. H. Čalić / Avaz

Spomenut ćemo njihova imena: Ibrahim Mehinović, Elvir Delić, Džemal Hodžić, Muhamed Alibašić, Fahir Junuzović, Muhamed Osmić, Refik Hadžić, Hasan Banjić, Muharem Halilović, Semin Puškarević i Omer Babić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.