EVROPSKO PRVENSTVO

Euro ulazi u završnicu: Koji klubovi imaju najviše igrača u polufinalu, dva su veliko iznenađenje

Prvo polufinale igra se večeras od 21 sat, a tekstualni prijenos susreta Španije i Francuske pratite na portalu Avaz.ba

Još tri utakmice ostale do kraja Eura. AP

E. Ć.

9.7.2024

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj ulazi u završnicu, a večeras se igra prvo od dva polufinala.

Na teren će od 21 sat fudbaleri Španije i Francuske koji su se polufinala domogli preko domaćina Njemačke, odnosno selekcije Portugala. 

Drugi polufinalni par koji će sutra odmjeriti snage čine reprezentacije Engleske i Nizozemske.

Vrijednosti fudbalera su nam poznate, a uoči polufinala izašla je zanimljiva lista klubova koji imaju najviše igrača među četiri najbolje reprezentacije Evrope.

Na čelu je evropski prvak Real Madrid sa sedam igrača - Džud Belingem (Jude Bellingham), Dani Karvahal (Carvajal), Načo Fernandez (Nacho), Hoselu (Joselu), Aurelijen Čuameni (Tchouameni), Eduardo Kamavinga (Camavinga) i Ferlan Mendi (Ferland Mendy).

Računaju se samo fudbaleri koji su u minuloj sezoni igrali za ovaj klub, jer je upravo Real pretrpio mnogo promjena. U klub je stigao Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), a napustili su ga Načo Fernandez i Hoselu.

Real slijede PSG i Liverpul (6), dok po pet igrača u završnici imaju Real Sosijedad, Arsenal, Barcelona i Mančester siti.

Lista igrača. 90min

Ono što je interesantno da na ovoj listi dobro kotira Kristal Palas, koji ima četiri fudbalera - Adam Varton (Wharton), Ebereči Eze (Eberechi), Din Henderson (Dean) i Mark Gueji (Marc Guehi).

Po četiri još imaju Inter i Bajern Minhen, a po tri Milan, Čelzi, Atletik Bilbao i Atletiko Madrid.

Podsjetimo, prvo polufinale igra se večeras od 21 sat, a tekstualni prijenos susreta Španije i Francuske pratite na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.