IMA LI MJESTA ZA KAPITENA

Ispunjavaju se sve Murinjove želje, a evo šta to znači za Džeku

Sve su to dolasci koji bi mogli utjecati na budućnost Džeke

Platforma X

N. H.

prije 3 dana

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić aktivno radi na dovođenju kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke u Split naredne godine. 

Međutim, navijači Hajduka osim što prate rad svog kluba, prate i sva dešavanja u Istanbulu. 

Ako je suditi prema pisanju turskih medija, Fener je već pronašao zamjenu za Džeku, s obzirom na to da stiže napadač Sevilje Jusuf En-Neisiri (Youssef En-Nesyri). 

Marokanca, navodno, samo potpis dijeli od prelaska u turskog velikana, a time bi se popunila rupa odlaskom Mičija Batšuajia (Michy Batshuayi) u redove najvećeg rivala, Galatasaraja. 

En-Nesiri je bio velika želja Žozea Murinja (Jose Mourinho), a, po svemu sudeći, postat će prvi napadač kluba. 

Opcija igranja Marokanca i Džeke u tandemu se ne čini realnom, pošto je poznato da je portugalski stručnjak sklon igranju s jednim napadačem. Navedeni dvojac je sličan tip igrača, pa bi i teško funkcionisali. 

Dalje turski mediji navode da je Fener krenuo i po utihnulu zvijezdu Ansua Fatija, dok se priča i o dolasku Čenka tosuna (Cenk), koji je slobodan igrač. 

Sve su to dolasci koji bi mogli utjecati na budućnost Džeke u Feneru, koji ima 38 godina, a malo je vjerovatno da želi na klupi sjediti u posljednjim godinama karijere.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.