BILO JE GUSTO

Odlučili penali: Fudbaleri Argentine prvi polufinalisti Copa Americe

Mesi šutirao preko gola

Mesi promašio gol. Twitter

Z. K.

5.7.2024

Prvi polufinalisti Copa Americe su fudbaleri Argentine nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali selekciju Ekvadora. Tokom regularnog dijela utakmice bilo je 1:1. Argentini se žrijeb potpuno otvorio na Copa Americi, a smješteni su u gornju polovinu gdje nema Brazila, Urugvaja i Kolumbije.

No, zamalo su takmičenje završili na prvoj prepreci. Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Copa Americe Lautaro Martinez u 35. minuti doveo je Argentince u vodstvo i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su Ekvadorci pojačali, Enner Valencia je promašio penal, ali je u 92. minut Kevin Rodriguez pogodio za poravnanje i nastavak ove drame. Meč je odlučen u jedanaestercima.

Nije moglo gore početi po Argentince. Leo Mesi (Lionel Messi) je prvi stavio loptu na kreč, a onda je pokušao izvesti "panenku" i šutirao preko gola. Tačnije, lopta je pogodila prečku i otišla preko gola.

Međutim, Mesiju se ponovo ukazao isti junak kao i uvijek. Golman Emiliano Martinez je ponovo pokazao da je specijalist za jedanaesterce te je odbranio dva udarca Ekvadorcima i odveo Argentinu u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.