GRUPA C EURO 2024

Englezi minimalnim rezultatom pobijedili hrabru Srbiju

"Orlovi" se dobro borili protiv jednog od glavnih favorita za osvajanja prvenstva Evrope

Detalj s utakmice - Avaz
S večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
E. Ć.

16.6.2024

Fudbaleri Engleske su u Njemačku stigli kao jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, a večeras su s mnogo muke porazili Srbiju (1:0).

Englezi su žestoko krenuli na gol "Orlova", a dobru igru reprezentacije "Tri lava" krunisao je Džud Belingem (Jude Bellingham) u 13. minuti. 

S desne strane je centrirao Bukajo Saka (Bukayo), a Belingem se ubacio iz drugog plana i zakucao loptu glavom u mrežu gola Srbije.

Srbija je prvi put zaprijetila u 20. minuti nakon što je Aleksandar Mitrović umalo kaznio grešku Trenta Aleksandera-Arnolda (Alexander).

Pet minuta kasnije Kajl Voker (Kyle Walker) je probio po desnoj strani, uradio sve dobro osim završnog poteza, pa je propala izrazito dobra šansa za Englesku.

Englezi su bili puno bolji rival u prvom dijelu, a u nastavku kao da je zaigrao potpuno drugi tim. Srbija je imala dosta loptu u svom posjedu, Englaska joj je dozvoljavala da igra.

Srbija je pokušavala kreirati neki napad, a onda je u 77. priliku da riješi utakmicu propustio Hari Kejn (Harry Kane). Glavom je šutirao nakon centaršuta rezerviste Džaroda Bouvena (Jarrod Bowen), a Predrag Rajković je uspio to odbraniti uz pomoć prečke.

Statistika s utakmice. Sofascore za "Dnevni avaz"

Potom je Dušan Vlahović zaprijetio u 82., ali je odbranio Džordan Pikford (Jordan Pickford).

Srbija u narednom kolu igra protiv Slovenije, dok Engleze očekuje okršaj s Danskom.

Rezultat i strijelac:

Srbija - Engleska 0:1 (Belingem 13').

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.