FUDBALSKA LEGENDA

Safet Sušić za "Avaz" prognozira pobjednika Evropskog prvenstva, evo šta je rekao o Hrvatskoj i Srbiji

Obično bude pet-šest favorita. Biti pametan i reći ta i ta će ekipa će igrati finale ili osvojiti nije zahvalno

Sušić: Mnogo ekipa može otići do kraja. N/FSBiH

prije 3 dana

Legendarni fudbaler i najuspješniji selektor u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić za "Dnevni avaz" prognozirao je ovogodišnje Evropsko prvenstvo.

- Kada je Evropsko ili Svjetsko prvenstvo u pitanju tu ne mogu biti jedan ili dva favorita. Obično bude pet-šest favorita. Biti pametan i reći ta i ta će ekipa će igrati finale ili osvojiti nije zahvalno. 

Prema mom mišljenju Engleska, Francuska, Njemačka, Španija, Portugal, Belgija, Nizozemska..., sve su to reprezentacije koje mogu daleko da odu i da osvoje Evropsko prvenstvo. 

Ne treba tu naravno ni zaboraviti ni Hrvatsku koja je na posljednja dva Svjetska prvenstva osvajala medalju. Znači sedam-osam reprezentacija je tu koje mogu igrati finale – rekao je Sušić za "Dnevni avaz".

Popularni Pape je govorio i reprezentacijama Hrvatske i Srbije. Kazao je da "Vatreni" više nisu iznenađenje, te da je to dokazana ekipa.

Govoreći o Srbiji, otkrio nam je da je selektoru "Orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju poslao poruku i poželio mu sreću na prvenstvu Evrope.

Kompletan razgovor s legendarnim Safetom Sušićem čitajte u printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.